Πείραμα 6ο

Ενότητα Εργασίας 4. Επίδραση της διατροφής στην υγεία των μελισσών


 

Παραδοτέο Π4.2. Επίδραση πρωτεϊνικών τροφών στην υγεία των μελισσών


Φορέας Υλοποίησης Παραδοτέου: Εργαστήριο ΠΑΓΡΟΤΟΠ, ΕΛΜΕΠΑ
 

Σκοπός του πειράματος

Στο πλαίσιο του παρόντος πειράματος μελετήθηκε η επίδραση διαφορετικών πρωτεϊνικών τροφών σε παραμέτρους του μελισσιού. Για το σκοπό αυτό, επιλέχθηκαν 12 μελίσσια, τα οποία χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των 3, στα οποία δόθηκε υποκατάστατο γύρης με καλαμποκάλευρο, γυρεόπιτα, μελισσόχωμο, ενώ υπήρχαν και 3 μελίσσια μάρτυρες.


 

Συμπέρασμα

Τα αποτελέσματα του πειράματος δε συνάδουν με αυτό που αναμενόταν, καθώς δε βρέθηκε κάποια διαφορά στον πληθυσμό και τον γόνο μεταξύ των μελισσιών που τους χορηγήθηκε πρωτεϊνική τροφή και τον μάρτυρα. Αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο αν οι μέλισσες έβρισκαν άφθονη γύρη από τη φύση, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί την περίοδο του φθινοπώρου, οπότε και ανθίζουν κυρίως η χαρουπιά και ο κισσός, παρέχοντας γύρη στις μέλισσες.

To odipamel16.gr χρησιμοποιεί Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή Όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει.

To odipamel16.gr χρησιμοποιεί Cookies!
Powered by NETMECHANICS